Blogopmaak

Stucwerk repareren na lekkage

Stucwerk repareren na lekkage

Stucwerk redden na waterschade mogelijk? Laat het uitvoeren door de vakmensen van Stukadoorsbedrijf Hoog

Je hoopt er nooit voor te staan, maar toch kan het gebeuren: door een lekkage of flinke waterschade is het stucwerk op je muren beschadigd. Of het nu gaat om een lekkend dak, een gesprongen leiding of een ondergelopen kelder, de gevolgen van waterschade voor stucwerk kan flink zijn. Stucwerk repareren na lekkage of waterschade door optrekkend vocht, een gesprongen leiding of binnenkomend water vanuit het dak?


Neem contact met ons op! Nadat we de oorzaak, bron en schade goed in kaart hebben gebracht zorgen we voor een herstelaanpak. Afhankelijk van de grootte van de schade kan stucwerk na een lekkage op verschillende manieren onzichtbaar herstelt worden!


Vraag naar meer informatie
  • sausklaar stucwerk

    Stucwerk repareren na lekkage

    Voorstrijk op nieuw stucwerk

    Voorstrijk op nieuw stucwerk

Wat doet waterschade met stucwerk? 

Wanneer stucwerk door water is beschadigd kan dat er op verschillende manieren uitzien. Wat de gevolgen zijn is afhankelijk van de grootte van de schade, wáár het water vandaan is gekomen (optrekkend vocht, een geknapte leiding in de muur, of bijvoorbeeld lekkage vanuit het dak) en uiteraard speelt ook het soort stucwerk een rol. Dit zijn veelvoorkomende problemen die optreden bij waterschade aan stucwerk:


Het stucwerk laat los: Als er water doordringt achter het stucwerk, staat dit de hechting tussen het stucwerk en de ondergrond aan. Dit kan leiden tot bladders of loslatend stucwerk, waarbij delen van het stucwerk beginnen te op te bollen of loslaten.


Scheuren en barsten: Waterschade kan ook leiden tot het ontstaan van scheuren en barsten in het stucwerk. Dit kan variëren van kleine haarscheurtjes afhankelijk van de duur waaraan het stucwerk aan water is blootgesteld.


Verkleuring en vlekken: Wanneer water in contact komt met stucwerk, geeft dit vaak verkleuring en vlekken omdat het vaak om verontreinigd water gaat.  


Schimmelvorming: Een logisch gevolg van beschadiging door vocht is vaak dat het schimmels aantrekt. Zeker wanneer het vocht niet snel verdampt of op een andere manier uit de muur kan ontsnappen. Dit speelt ook een rol wanneer de toevoer van vocht aanhoudend is. Denk aan optrekkend vocht vanuit de bodem.  Schimmelgroei is gevaarlijk voor de gezondheid.  


Textuurverlies: Waterschade kan de textuur van het stucwerk aantasten, vooral bij gestructureerde afwerkingen zoals spachtelputz en Stucco. De textuur kan vervagen, ongelijkmatig worden of zelfs volledig verdwijnen, waardoor de oorspronkelijke esthetiek verloren gaat.


Zoutuitslag: In sommige gevallen kan waterschade in stucwerk ook leiden tot zoutuitslag. Dit is te herkennen aan witte of grijze vlekken die ontstaan ​​wanneer opgeloste zouten in het water zich naar de oppervlakte verplaatsen tijdens het verdampen van het water.

Vraag naar meer informatie

Hoe gebruik je voorstrijk?

Gladstucwerk is de basis stuclaag die ruwbouwmuren egaal en glad maakt. Gladstucwerk is doorgaans een pleisterlaag (pleisterwerk) op kalkbasis die ervoor zorgt dat muren perfect glad worden voor een verdere afwerking. Is deze laag beschadigd door waterschade? Dan laat de stuclaag los, geeft verkleuringen op de muur of er vormt zich schimmelvorming. De laag zal verwijderd moeten worden om onderliggende schade ook te kunnen bekijken. Optrekkend vocht of een gesprongen leiding in de muur, maar ook waterschade die vanuit boven naar beneden in de muur doorsijpelt kan gladstucwerk beschadigen. Wanneer de oorsprong van de schade is hersteld, brengen we een nieuwe stuclaag aan.


Vraag naar meer informatie
  • Stucwerk repareren na lekkage

    Voorstrijk op nieuw stucwerk

    sausklaar stucwerk

    Stucwerk repareren na lekkage

Waterschade aan spachtelputz herstellen

Spachtelputz is geliefd om zijn duurzaamheid en karakteristieke structuur. Spachtelputz is vanwege zijn basis op kunststof goed waterbestendig en bijvoorbeeld schrobvast. Toch kan waterschade ook dit materiaal aantasten. Met name wanneer het veroorzaakt wordt door water achter de pleisterlaag of door optrekkend vocht. De vakmensen van Stukadoorsbedrijf Hoog repareren ook waterschade aan spachtelputz. Laat de spachtelputz los? Wij zorgen ervoor dat de te herstellen gebieden naadloos en onzichtbaar overlopen zodat structuur en stijl onaangetast blijven.


Tarieven

Waterschade en kapot stukwerk? Onze vakmannen komen voor je in actie! 

Stukadoorsbedrijf Hoog heeft niet alleen de kennis, maar ook de ervaring om elk type stucwerk aan te brengen en bij schade te herstellen. Of het nu gaat om een subtiele touch-up of een volledige restauratie, onze vakmensen staan klaar om de schade onzichtbaar te herstellen.


Is het je overkomen en heeft waterschade het stucwerk in huis beschadigd?  Onze stukadoors zetten zich in om de schade te repareren. Vraag ons om een vrijblijvende schouw! Daarmee brengen we precies in kaart wat de schade heeft aangericht en hoe we deze kunnen herstellen met minimale toepassingen en kosten, maar met een groots effect: eerlijk, transparant en uiteraard volledig onder garantie. Waterschade aan stucwerk heeft niemand nodig. Gebeurt het toch, dan zijn wij er voor het volledig herstellen van de schade.

Vraag naar meer informatie

Deel deze blog:

Stucwerk scheurt bij kozijn
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Stucwerk scheurt bij kozijn? Gescheurd pleister rondom ramen en deuren: oorzaak en de oplossing. Om verdere schade en onnodige reparatiekosten te voorkomen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en de oorzaak van de scheurvorming te laten onderzoeken door een goed stukadoorsbedrijf.
professionele Stukadoor
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
6 redenen om te kiezen voor een professionele stukadoor. Een goede stukadeur is ook een vakman die u graag over de vloer heeft en met plezier aanbeveelt aan anderen. Maar hoe kies je de beste, meest professionele stukadoor wanneer je gaat bouwen of verbouwen? Er zijn een aantal punten om op te letten.
Voorkom stof en rommel in uw huis tijdens het stucwerkproces
door Ellen Schrijver 23 feb., 2024
Hoe u kunt voorkomen dat stof en rommel uw huis binnenkomen tijdens het stucwerkproces. Meta: Hoe u kunt voorkomen dat stof en rommel uw huis binnenkomen tijdens het stucwerkproces. Zonder beschermende maatregelen kunnen stof en puin gemakkelijk in uw huis terechtkomen. Met een paar eenvoudige tips van professionele stukadoors, kun je de hoeveelheid stof minimaliseren.
Waterschade muur herstellen
door Rini Petersen 23 jan., 2024
Waterschade aan een muur herstellen door de stukadoor. Heeft een kapotte leiding of een andere lekkage het stucwerk van de muur beschadigd? Laat dit vakkundig repareren door het stukadoorsbedrijf. Wij helpen om muren na waterschade te herstellen. Neem voor alle informatie die u nodig heeft contact met ons op.
Stucwerk drogen zonder verwarming
door Rini Petersen 03 jan., 2024
Stucwerk drogen zonder verwarming, een goed idee of niet? Kun je stucwerk nu het beste met een bouwdroger laten opdrogen of niet? Wat droog je stucwerk in de winter, mag je een ruimte met nieuw stucwerk verwarmen en ventileren? En wanneer weet je of stucwerk droog is? Stukadoorsbedrijf Hoog geeft antwoord.
Stukadoor inhuren
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Stukadoor inhuren: bel met Stukadoorsbedrijf Hoog voor advies, een vrijblijvende offerte of het inboeken van een afspraak voor het laten uitvoeren van stucwerk. Wilt u online informatie over het inhuren van een stukadoorsbedrijf. Huur ons in voor de beste stukadoor uit uw regio.
De voordelen van het gebruik van eco-vriendelijke stucmaterialen
door Rini Petersen 01 nov., 2023
Eco vriendelijke stucmaterialen, wat zijn dat en wat zijn de plussen? De voordelen van het gebruik van eco-vriendelijke stucmaterialen liggen op het eerste gezicht voor de hand: ze zijn veiliger, gezonder en milieuvriendelijker voor mens en het milieu. Hoe herken je eco-bewuste pleisters voor binnen en buiten en wat maakt ze anders?
Hoelang duurt het drogen van stucwerk
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Hoelang duurt het drogen van stucwerk? Stuc en pleister heeft tijd nodig om te drogen. Te snel drogen gaat ten koste van de kwaliteit van je mooie stucwerk. Je loopt namelijk een groot risico op barsten of scheuren in de pleisterlaag. Wat de droogtijd is van stucwerk is afhankelijk van een aantal factoren.
Voorstrijk op nieuw stucwerk
door Rini Petersen 30 jun., 2023
Voorstrijk op nieuw stucwerk: bij het starten van een nieuw stucwerkproject is het cruciaal om de juiste voorstrijk te kiezen. Correct aangebracht, verbetert voorstrijk de hechting, voorkomt het vochtproblemen en zorgt het voor een gelijkmatige droging van het stucwerk. Nieuwsgierig naar welke voorstrijk geschikt is en waarom het zo belangrijk is?
Sausklaar Stucwerk
door Rini Petersen 31 mei, 2023
Sausklaar stucwerk voor uw woning na een verbouwing, verhuizing op oplevering nieuwbouw? Gladde, egale wanden zijn de basis voor mooie wanden. Zeker wanneer u deze wilt sauzen en ongewenste oneffenheden niet achter sierstuc, tegels of behang verdwijnen. Goed stucwerk dat zorgt voor mooie sausklare wanden? Vraag het de stukadoors van Hoog!
Laat meer zien
Share by: