Wat is pleisterwerk? Bekijk alle mogelijke pleisterwerken op een rijtje!
Wat is pleisterwerk precies?
Alles wat je wil weten over pleisterwerk als wand- en plafondafwerking
Zichtbaar en onzichtbaar pleisterwerk
Egaliserend pleisterwerk
Terugkomend op de vraag: ‘Wat is pleisterwerk?’, zetten we de voordelen van egaliserend pleisterwerk nog even op een rij:
- Werkt oneffenheden uit de ruwbouw weg.
- Zorgt voor een glad oppervlak voor verdere afwerking met behang, tegels, muurverf of sierpleister.
- Basispleister dat bestaat uit gips of kalk kan in zekere mate vocht opnemen en weer afgeven. Dit levert een bijdrage aan een gezond binnenklimaat.
- Basispleister levert een bijdrage aan geluidsisolatie.
Sierpleister of sierstuc
Wat is mineraal gebonden pleisterwerk?
Mineraal gebonden pleisterwerk heeft als ingrediënt een natuurlijk bindmiddel als: gips, kalk of cement. Deze natuurlijke pleisters kunnen vanwege hun vochtregulerende eigenschappen een positieve bijdrage leveren aan het binnenklimaat. Voorwaarde is dan wel dat de pleister niet wordt afgesloten door een coating of verf. Een ander voordeel van mineraal gebonden pleisterwerk is dat ze geen oplosmiddelen bevatten. Door toevoegingen als bijvoorbeeld fijne korrels krijgt sierstuc een eigen uitstraling. Ook kan de stukadoor met verschillende aanbrengtechnieken een speciaal effect aanbrengen.
Een voorbeeld van mineraal gebonden pleister is bijvoorbeeld
Stucco . Stucco is een decoratieve sierpleister met een marmer-look die zorgt voor een sfeervolle uitstraling.
Wat is organisch gebonden pleisterwerk?
Handige weetjes op de vraag: ‘Wat is pleisterwerk?’
Egaliserend pleisterwerk bestaat uit de wand- of plafondafwerking die ruwbouw egaliseert.
Voor egaliserend pleisterwerk wordt een mengsel van water met kalk of gips gebruikt. Voor een ruwe ondergrond kan er zand aan worden toegevoegd.
Kalk en gips hebben een vochtregulerende werking op het binnenklimaat. Egaliserend pleisterwerk is dus niet alleen belangrijk om wanden glad te maken.
Als bindmiddel voor pleisters kunnen zowel organische als natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Tot de eerste soort behoren acryl, polymeer, epoxyharsen en tot de laatste: cement, kalk, gips en zelfs klei.
Sierpleister is speciaal pleisterwerk voor wanden en plafonds dat op kleur kan worden aangebracht en waarmee verschillende patronen, effecten en texturen zijn aan te brengen. Als vulmiddel voor sierpleister kunnen zand of korrels natuursteen worden gebruikt.
Sierpleister laten aanbrengen door Stukadoorsbedrijf Hoog
Wilt u als aannemer of particulier Stukadoorsbedrijf Hoog inschakelen voor egaliserend pleisterwerk of voor het aanbrengen van sierpleister? Dan komen we graag met u in contact. Wanneer u uw (nieuwbouw) woning aan ons toevertrouwd mag u rekenen op een perfect wand- en plafondafwerking, uitgevoerd door eersteklas stukadoors. Onze werkwijze is transparant, eerlijk en kundig.
Daarnaast werken we voor zeer concurrerende tarieven die gelijk staat in kwaliteit- prijsverhouding.
Deel deze blog:
